Home > Circuit > Hommage aan Jean Graton

Hommage aan Jean Graton

Hij was de vader van misschien wel de meest gekende rijder ter wereld: Michel Vaillant. Zijn werk overspande meerdere generaties en verenigde jong en oud. Het overlijden van tekenaar en autosportfiguur Jean Graton was dan ook droevig nieuws dat ons gisteren bereikte.

foto:©michelvaillantartstrips

Zijn tekentalent bracht hem de bekendheid, maar Jean Graton betekende meer dan dat. Hij was een echte ambassadeur van de autosport, en zijn werk zorgde voor een eigen “merk”, een bedrijf en een familie aan autosportliefhebbers. Om zijn verhalen zo realistisch mogelijk te maken, wist Jean Graton dat men vanuit het echte leven moest vertrekken. Hij bezocht dan ook veel wedstrijden en bouwde vriendschapsbanden op met rijders, teambazen en wedstrijdleiders. Hij maake duizenden foto’s en verzamelde documenten, en dat alles zorgde voor een authentieke stempel op zijn werk.

De foto’s zijn een hommage aan Jean Graton. U ziet hem o.a. aan zijn werktafel, met Jacky Ickx in de pits, met Alain Prost en met motorcrosslegende Joel Robert. Bovenaan dit artikel vindt u een foto genomen door zijn zoon Philippe. Het is één van de meest recente foto’s van Jean Graton.