Home > Circuit > Eenzitter > Regional European: met Gabriele Mini

Regional European: met Gabriele Mini

Het Regional European by Alpine kampioenschap, de fusie van de vroegere Renault Eurocup en de F3 Regional, heeft een topper in zijn rangen: Italiaans F4 kampioen en superbelofte Gabriele Mini.

foto: ©prema racing/wikimedia

De Italiaanse superster in wording tekende een overeenkomst met kampioenenteam ART Grand Prix. Het is duidelijk dat niet meer of niet minder dan de allereerste titel in de Regional European by Alpine wordt geviseerd. Mini zit onder het All Road management van Nicolas Todt (zoon van FIA voorzitter Jean Todt) en wordt bij ART teamgenoot van Nederlander Thomas Ten Brinke, inderdaad, de zoon van Bernhard Ten Brinke, de rallyrijder naast wie Tom Colsoul geregeld de co-stoel vult…

Heel wat belangrijke zitjes zijn al door schoon volk besproken.
R-Ace pakt uit met Zane Maloney (de eerste rijder uit….-Barbados!) en de Fransman Isack Hadjar. JD Motorsport mikt op de publiciteit die Dudu Barrichello (ja hoor, de zoon van…) meebrengt en op de Australiër Tommy Smith, die ervaring komt opdoen in Europa. Het Italiaanse Prema Racing zet dan weer in op de ontdekking van 2019, de Spanjaard David Vidales, die gekoppeld wordt aan de Zweed Dino Beganovic, vorig jaar in goede doen in de F3 European.

Vermelden we nog even dat de teams drie wagens (Tatuus-Alpine) inzetten in het kampioenschap en dat er bij Van Amersfoort Racing, KIC, Monolite, DR Formula, MP Motorsport en Bhaitech nog volop zitjes in de aanbieding zijn. Ook bij het Belgische M2 Competition, bij Arden (het voormalige team van Ugo De Wilde) en FA Racing (het team van Fernando Alonso, waar Amaury Cordeel vorig seizoen reed), is alles nog beschikbaar.