Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021 KP6: Ogier lek, Evans wint en leidt

Monte-Carlo 2021 KP6: Ogier lek, Evans wint en leidt

De tweede passage tussen Aspremont en La Bâtie-des-fonts was een bijzonder moeilijke oefening, met een zeer snelle opening, maar zeer glad ijs in de afdaling naar de finish. Leider Sébastien Ogier reed lek en zag zijn teamgenoot bij Toyota, Elfyn Evans, de KP winnen en de leiding nemen. Kalle Rovanperä (Toyota) kende dan weer een kort oponthoud en dus werd de tussenstand grondig dooreen geschud.

Foto: © Toyota Gazoo WRC

Toyota opteerde voor twee ‘studs’, daar waar Hyundai vijf winterbanden meenam bij het verlaten van de servicezone in Gap. Elfyn Evans koos dus goed en is de grote winnaar van deze eerste van twee middagproeven. De Welshman won dus KP6 en leidt nu met 20,4 seconden bonus op Ott Tänak die Hyundai weer op de kaart zette.

Sébastien Ogier is na zijn schuivers en lekke band, derde op goed 23 seconden. Achter de top 3 schuift Thierry Neuville (Hyundai) op naar de vierde plaats (+1min01). “Het was moeilijk, maar ik kreeg meer vertrouwen doorheen de proef. Martijn deed het goed”, was de commentaar van de Belg aan de finish. Rovanperä maakte een foutje in het begin en schoof het veld in en is nu vijfde op 1min04 van de leider. Dani Sordo (Hyundai) is zesde op meer dan twee minuten.