Home > WRC > Monte-Carlo 2021 KP3: Toyota pleegt machtsgreep

Monte-Carlo 2021 KP3: Toyota pleegt machtsgreep

Het ontbijt in de Monte-Carlo was meteen stevig met 19,61 kilometer tussen Aspremont en La Bâtie-des-fonts. Sneeuw was er amper, maar wel heel veel ijs en dat in donkere omstandigheden. Sébastien Ogier won de KP voor zijn teamgenoten bij Toyota Elfyn Evans en Kalle Rovanperä. En zeer verrassend, het is de jonge Fin die de Monte-Carlo nu leidt, met 2,2 seconden bonus op Evans en 7,9 op Ogier.

Hyundai kreeg een stevige tik, met Ott Tänak die nu vierde is op 8,7 seconden en Neuville volgt al op 14,3 seconden. Onze landgenoot lijkt voorlopig enkel te kunnen volgen: “Ik kon niet het maximum uit de auto halen.” Dani Sordo blijft zesde, maar al op meer dan een minuut. KP4 start om 7u28 en gaat over 21,62 kilometer van Chalancon naar Gumiane. (Foto: © Hyundai Motorsport)

In WRC2 was de snelste tijd voor Andreas Mikkelsen (Skoda), voor Adrien Fourmaux en onze landgenoot Renaud Jamoul (Ford). In WRC3 deed De Cecco(Skoda) het voortreffelijk met een tweede chrono, Cherain (Skoda) werd zesde en Vanneste (Citroën) tiende. Abbring en Tsjoen waren te voorzichtig met vier nagelbanden.

Tim van Parijs (Clio) was erg sterk, met een 35ste tijd, voor Davy Vanneste! Hij leidt nu in RC5 voor Benoit Verlinde.