Home > F1 > F1: Perez klaar voor een nieuwe uitdaging

F1: Perez klaar voor een nieuwe uitdaging

Het was voor Sergio Perez woensdag een eerste bezoek aan Red Bull en Milton Keynes. De gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met “Checo”.

foto: ©Red Bull (content pool)

Ik heb mijn hele carrière gewacht op de gelegenheid om in een topteam te rijden. Die is er eindelijk gekomen en ik geloof dat het op het juiste moment gebeurt. Ik kan niet wachten om te gaan rijden. We hebben al een paar goede ideeën en hopelijk worden die omgezet in prestaties. Wanneer je hier rondloopt dan begrijp je onmiddellijk waarom Red Bull een winnend team is: de structuur, de capabele mensen. Er zijn heel wat verschillen met de renstallen waar ik eerder voor reed. Organisatorisch zit men op een hoog niveau en de beschikbare middelen zijn verbazingwekkend.

Toen ik voor me voor het eerst in de Red Bull kleuren stak was dat een beetje vreemd. Het was een optie die ik nooit had beschouwd. Ik maakte nooit deel uit van hun junior programma maar het is wel een droom die uitkomt.

Wat brengt “Checo” zelf bij aan Red Bull?

Veel kennis en ervaring. Ik reed in diverse team. Ik heb verscheidene werkwijzen gezien. Ik denk dat ik weet wat er werkt voor mij. Ik denk dat ik op verschillende vlakken het team wel wat kan bijbrengen.

En dan is er Max Verstappen…

Dat is een grote uitdaging, zeker gezien zijn talent en de tijd die hij al in het team zit. Hij is zonder twijfel een van de snelste rijders zoniet de absoluut snelste. Het doel is om te tonen dat ik ook deze horde kan nemen. Zowel de voorafgaande tests als de eerste rce zijn in Bahrein. Dat zal wezenlijk niet veel veranderen maar het maakt mijn aanpassingsproces misschien net iets gemakelijker.