Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: de toppers aan het woord

Monte-Carlo 2021: de toppers aan het woord

Stilaan maken de troepen zich in de Alpen op voor de eerste afspraak van het WRC 2021. Maandag, dinsdag en woensdag mag er verkend worden, alvorens donderdagmiddag de aftrap van het seizoen wordt gegeven. De toppers tonnen zich alvast strijdvaardig.

Sébastien Ogier gaat op zoek naar een achtste zege in zijn achtertuin en toont zich voorzichtig en gemotiveerd. Vooral de nieuwe banden, nu Pirelli unieke leverancier is, zijn een gespreksonderwerp, ook bij meervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier.

Ogier: “Iedereen weet dat Monte-Carlo de rally is die ik altijd wil winnen. Het is echter ook een rally die je met veel voorzichtigheid moet aanvatten, want het is altijd een uitdaging door de weersomstandigheden en je moet heel slim zijn om het te winnen. Dit jaar zal het anders aanvoelen dan normaal: voor mij is er altijd enorme steun geweest, maar zelfs als ze fysiek niet langs de kant van de weg zullen zijn, ben ik er vrij zeker van dat mijn supporters me nu ook steunen. Ik zal proberen ze gelukkig te maken. Ik ben beter voorbereid op dit seizoen na een eerste seizoen in de Yaris WRC en dat geeft me meer vertrouwen. Toch zullen we ons moeten aanpassen aan de nieuwe banden van Pirelli, zeker hier in de Monte-Carlo. Ik kijk er naar uit, want voor mij is het een interessant aspect van de rallysport: proberen de beste bandenstrategie te maken en deze zo goed mogelijk te gebruiken.

In tegenstelling tot wat geruchten deden vrezen, is M-Sport Ford wel in Frankrijk en dus krijgt ook Teemu Suninen zijn lans de komende dagen. Ook de Fin is blij dat het seizoen weer start.

Het is geweldig om aan het begin van een nieuw seizoen te staan ​​en ik wil het team hartelijk danken voor hun vertrouwen in mij. Het was heel goed om een ​​paar dagen te testen en we probeerden ons te concentreren op het opdoen van zoveel mogelijk kennis en ervaring – zowel de omstandigheden als de afstelling, maar ook de Pirelli-banden die we zullen gebruiken voor de eerste keer dit jaar. Mikko (Markkula) was niet in staat om met mij mee te doen aan de test en we hebben sinds 2018 niet meer bij elkaar gezeten, maar ik weet zeker dat het allemaal weer bij ons terugkomt zodra we aan de slag gaan – en we zijn van plan om er het beste van te maken. Alles is mogelijk op een evenement als Rallye Monte-Carlo, en we zijn van plan om het meeste uit elke gelegenheid te halen en te streven naar het best mogelijke resultaat.

Ook Thierry Neuville wil presteren, nu met zijn nieuwe corijder, Martijn Wydaeghe. “De Monte-Carlo is altijd een lastige wedstrijd om het seizoen te beginnen, vooral vanwege de omstandigheden waarmee we te maken hebben. Het is een asfaltevenement, maar tijdens de winterperiode kunnen we natuurlijk ijzel, sneeuw, smeltende sneeuw en regen tegenkomen. Het is een van de weinige evenementen waarbij we ook vier bandenkeuzes hebben. De laatste twee edities waren geweldig voor het team, waarbij ik de overwinning met twee seconden misliep in 2019 en daarna onze eerste overwinning hier scoorde in 2020. Het wordt mijn eerste wedstrijd met Martijn als mijn corijder en we werken er hard aan om ons voor te bereiden.