Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: eenzitternieuws

In een notendop: eenzitternieuws

  • F4 VAE – Het 16-jarige Nederlandse karttalent Dilano Van ’t Hoff is de eerste leider in de tussenstand van de F4 VAE. Op Dubai won Van ’t Hoff, geen onbekende op de kartpiste van Genk, twee van de vier races van het openingsevenement voor de F4 van de Verenigde Arabische Emiraten. Van ’t Hoff won voor het Xcel team met vooral een opvallende debuutrace want bij de start liet hij de wagen stilvallen. Hij kon toch nog, mede dankzij een onderbroken race, voorbij al zijn concurrenten naar de tweede plaats. Enzo Trulli (zoon van vader Jarno), won er zijn eerste race. In race 2 en race 3 ging Van ’t Hoff vanop de pole naar de zege. de vierde en afsluitende race op vrijdag was een zaak voor zijn Xcel teamgenoot, de Russische F3 rijder Kirill Smal. Na het eerste “weekend” leidt Van ’t Hoff met 83 punten, voor Smal (67) en Trulli (56).
    foto: ©f4uae.com

  • Indycar – Verrassend nieuws uit de Indycar, waar bekend werd dat Marco Andretti niet meer full time zal rijden voor het team van de eigen familie, maar zich enkel zal concentreren op de 500 mijl van Indianapolis. Marco Andretti blijft wel betrokken bij het Andretti Racing team in de organisatie, maar zal zich als rijder meer gaan richten op races in IMSA. Bij Andretti Autosport werd trouwens Ryan Hunter-Reay bevestigd. De 40-jarige veteraan zal er rijden naast James Hinchcliffe Colton Herta en meer dan waarschijnlijk, Alex Rossi.

  • FIA F2 – Minder verrassend nieuws is dat de Indiër Jehan Daruvala zijn contract bij Carlin in de F2 verlengde. Daruvala won de laatste F2 race van het seizoen in 2020 en zal in het tussenseizoen deelnemen aan de F3 Asia, op zoek naar punten voor de superlicentie.

  • F3 Asia – De Italiaan Nicola Marinangeli zal deelnemen aan de F3 Asia met het team Motorscape, dat partner is van Hitech en Dragon Racing. Marinangeli zagen we vorig seizoen aan het werk in de Formule Renault Eurocup, waar de ontstuimige Italiaan niet veel potten brak. Voor het Europese seizoen 2021 onderhandelt hij met diverse teams in de Regional European by Alpine.

  • F1/ RIP “Gimax” – Deze week overleed op 83-jarige leeftijd de Italiaan Carlo Virginio Franchi, beter gekend als “Gimax”. De succesvolle zakenman, geboren in 1938, droomde lang van de Formule 1 en vocht zich een weg tot de Formule 2 onder het pseudoniem “Gimax” (een samentrekking van de namen van zijn zonen, Gigi en Max). Zijn grote kans kwam in 1978 toen hij mocht invallen voor Rupert Keegan op Surtees, maar “Gimax” kon zich niet kwalificeren. Daarmee was zijn F1 droom ten einde, al reed hij nog twee seizoenen in het Britse F1 kampioenschap (de Aurora serie), maakte een verschijning op een privé-Williams tijdens de GP van Imola 1980 (buien kampioenschap) en keerde zich dan naar diverse endurance kampioenschappen en de Italiaanse GT- en prototype kampioenschappen. In 1984 hing hij zijn helm aan de haak.