Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: Porsche dominant, Belgen goed

Dubai 24: Porsche dominant, Belgen goed

De polepositie in de 24 uur van Dubai 2021 is voor het Herberth Motorsport Porsche team met het kwintet Häring-Triller-Kolb-Müller-Bachler. De beste Belgische prestaties in de kwalificaties waren de beide tweede plaatsen in hun respectieve klassen voor AC Motorsport en PK Carsport.

In GT3 vinden we niet minder dan vier Porsche 911 GT3-R in de top 5. Enkel de GRT Grasser Lamborghini van Ineichen-Amstutz-Bortolotti – Breukers doorbrak de hegemonie van de troepen uit Stuttgart met in volgorde Herberth Motorsport, Dinamic Motorsport, GPX Racing en de tweede wagen van Herberth Motorsport die zich verzekerde van de pole in GT3-Am. WRT strandde als tweede Audi-team op een ontgoochelende tiende stek, op anderhalve seconde van de eerste startplaats.

In de klasse ’991’ was de pole voor het Luxemburgse DUWO Racing, met Speedlover op de plaatsen 7 en 8. In GT4 reden Verdonck-Gillion- Lemeret in hun PROsport Racing Aston Vantage GT4 naar de derde plek.

AC Motorsport en PK Carsport mooi

In de toerwagenklasse TCR start de VW Golf Gti van Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing op pole. Het kwartet Laaksonen-Xavier-Preisig-Born was sneller dan de snelste wagen in TCX, de Ginetta van CWS Engineering. AC Motorsport pakte met Perrin-Thirion-Morales-Detry (Audi RS3) de tweede plaats in de TCR-klasse, iets wat PK Carsport met Longin-Guelinckx-Longin-Lowette deed in TCX. Verder vinden we AC Motorsport en QSR Racing (de Breucker-de Breucker-Drieghe-Huisman-Sokolovskiy) (beide met een Audi RS3) op de plaatsen 9 en 10 in TCR.

De start van de race is morgen (vrijdag!) om 12u00 onze tijd.