Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2021: Toyota de dagzege, MINI leidt

Dakar 2021: Toyota de dagzege, MINI leidt

Tussen Bisha en Wadi Al-Dawsir werkten de deelnemers aan de Dakar de tweede etappe af. De zege ging naar Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel (Toyota). Het Franse duo Stéphane Peterhansel-Édouard Boulanger neemt de leiding over van Carlos Sainz en Lucas Cruz. MINI blijft met Peterhansel wel aan de kop van deze Dakar die lijkt uit te draaien op een 3-strijd.

Foto: © ASO/Dakar

Mister Dakar, Stéphane Peterhansel, is dus de nieuwe leider, zonder etappezege tot dusver. Peterhansel won in het verleden al dertien maal de Dakar bij de motoren en de auto’s en heeft dus tonnen ervaring. In zijn MINI heeft hij nu 6min37 voorsprong op zijn Spaanse teamgenoot en 9min14 op de Qatarees Nasser Al-Attiyah in zijn Toyota. In de top 10 vinden we ook twee Belgische corijders, met Fabian Lurquin op de vierde stek, naast de Fransman Mathieu Serradori in een Century Buggy. Tom Colsoul is negende, samen met de Nederlander Bernhard Ten Brinke in een Toyota. Sébastien Loeb is zevende.

Japan ook op twee wielen

Honda pakte een eerste dagzege bij de motoren, dankzij de Spanjaard Joan Barreda Bort, die meteen ook de nieuwe leider wordt. De vorige leider , Toby Price (KTM), verloor meer dan een half uur. De 60-jarige Belg ,Walter Roelants, bereikte de finish.