Home > #Hoofdnieuws > Porsche Sprint Challenge Benelux wordt Porsche Sprint Trophy Benelux

Porsche Sprint Challenge Benelux wordt Porsche Sprint Trophy Benelux

Na een eerste editie in 2020 keert het kampioenschap georganiseerd door The Driving Force in 2021 terug onder een nieuwe naam.

Concreet komt het er op neer dat er vijf raceweekends in de Benelux worden georganiseerd: één in Zolder, twee in Zandvoort en twee in Spa-Francorchamps. “De twee sprintraces van 30 minuten en de mini-endurance van 55 minuten worden behouden”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van het kampioenschap. “Alle meetings lopen over twee dagen. Dat laat ons toe om een strakke timing aan te houden, waarbij voor niet minder dan 200 minuten track time wordt gezorgd. Een ideaal format, zowel om de kosten laag te houden als om de gentlemen drivers – die meestal over een drukke professionele agenda beschikken – de kans te geven om volop van hun passie te genieten.

Het startveld bestaat nog steeds uit twee klassen: de Clubsport Division voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de eerste en tweede generatie, en de Cup Division, waarin de Porsche 911 GT3 Cup 991 Gen I en Gen II het tegen elkaar opnemen.

Kalender 2021 Porsche Sprint Trophy Benelux

  • 8-9 mei: New Race Festival, Zolder
  • 22-23 mei: Pinksterraces, Zandvoort
  • 9-10 juli: 25 Hours Fun Cup, Spa-Francorchamps
  • 25-26 september: FrancoSpeed, Spa-Francorchamps
  • 16-17 oktober: Finaleraces, Zandvoort