Home > WRC > Monte Carlo 2021: een eerste WK deelname voor Davy Vanneste

Monte Carlo 2021: een eerste WK deelname voor Davy Vanneste

Net zoals vele andere Belgen komt ook Davy Vanneste met copiloot Kris D’alleine aan de start van de WRC Monte Carlo 2021. Wij spraken met Davy Vanneste.

Foto: © Gilles Verschuere

Ik zie dat er plots heel wat Belgen gaan deelnemen aan de Monte Carlo, zou daar een reden voor zijn? Wat is jullie reden?
Ik weet niet wat de beweegredenen zijn voor de andere Belgen, maar ik kan wel onze reden toelichten: we hebben niet veel kunnen rijden in 2020. Onze rally “honger” is steeds groot en werd absoluut niet gestild in 2020. We zien de eerste jaarhelft van 2021 redelijk somber in. Daarmee bedoelen we dat er niemand een duidelijk zicht heeft wanneer we opnieuw zullen mogen of kunnen rally rijden in België. Bovendien zijn we gezegend met zeer trouwe sponsors, in het bijzonder Bouwonderneming Delporte & Zonen NV, waardoor deze deelname aan de Monte Carlo haalbaar is.

Is het jullie eerst WK deelname?
Voor ons is dit een eerste WK-deelname. Het is voor ons beiden een droom die werkelijkheid wordt. Deze mythische rally spreekt tot de verbeelding van menig rallypiloten en rallyliefhebbers. We beseffen nog niet helemaal welke fantastische kans we krijgen en wat er op ons afkomt.

Wat is jullie ambitie?
Wat betreft onze ambitie moeten we realistisch zijn. Het is een zeer moeilijke rally qua weersomstandigheden en grip. We hebben nog nooit gereden in de sneeuw of op ijs. We kennen de parcours totaal niet en er zijn slechts 2 passages om te verkennen. We willen vooral genieten en aan de finish komen. Als we de rally kunnen afwerken met een strak ritme en zonder fouten moet het mogelijk zijn om te eindigen op een mooie plaats.

Heb je al een zicht op de nodige voorbereiding die hiervoor zal nodig zijn?
De laatste dagen heb ik wat mensen gecontacteerd die ervaring hebben met de Monte-Carlo en allemaal zeggen ze hetzelfde: een loodzware rally om voor te bereiden! De wagen moet perfect worden gezet zodat we voldoen aan de zeer strenge normen in het WK. Wijzelf moeten ons nog een 4-tal weken fysiek voorbereiden. De week voor de rally moeten we testen op de sneeuw om zo wat feeling te krijgen met sneeuwbanden en nagelbanden. Daarbovenop komt er heel wat logistieke voorbereiding bij kijken. Gelukkig kunnen we beroep doen op onze trouwe mecaniciens en ook op DG Sport. We zullen de service delen met Nicolas Ciamin.

Wat zijn de plannen voor de rest van het jaar?
“Voor de rest van het jaar hebben we nog geen concrete plannen. In deze moeilijke tijden is het lastig om veel vooruit te plannen.

We wensen Davy en zijn team, net zoals alle andere Belgen, heel veel succes en plezier tijdens deze prachtige rally.