Home > #Hoofdnieuws > BRC 2021: Haspengouw start seizoen niet

BRC 2021: Haspengouw start seizoen niet

De Haspengouw Rally zal niet de opener worden van het Belgian rally Championship 2021, want de wedstrijd in en om Landen verhuist naar het midden van de herfst en vervangt meteen de editie 2021 van de Rally van Zuid-Limburg. Spa is ondertussen ook al naar december verschoven, dus lijkt het er op dat ofwel Tielt ofwel de Wallonie de eerste van het seizoen zullen worden.

Na uitgebreid overleg gaan we er vanuit dat we toch een correcte beslissing hebben genomen maar alleen tijd zal ons leren of dit zo is”, laat de organisatie van de Haspengouw weten. “In februari 2021 opnieuw ‘normale’ evenementen mogen of kunnen organiseren lijkt ons op dit ogenblik nog niet haalbaar. De huidige Covid-19 cijfers en hun evolutie laten dit alvast vermoeden. Ook bij RACB Sport is men zich daarvan bewust en het BRC kampioenschap 2021 opstarten in februari lijkt dan ook een niet haalbare kaart. TRCH heeft daarom besloten dat de 24ste Rally van Haspengouw niet zal doorgaan in zijn traditionele laatste weekend van februari maar verhuist naar eind November. We hebben hiervoor met alle betreffende instanties contact opgenomen en het lijkt voor iedereen de betere oplossing. Uiteraard in de hoop dat we het min of meer normale leven terug kunnen hervatten tijdens of na de zomer van 2021. Op 13 en 14 november 2021 staan de Rally en Regularity van Zuid-Limburg op de VAS kalender. Aangezien onze organisatie volledig bestaat uit vrijwilligers is het praktisch niet haalbaar om 2 wedstrijden in evenveel weken te organiseren. Het is dan ook met de grootste spijt in het hart dat we deze wedstrijden moeten annuleren. Maar niet getreurd … in 2022 worden ze opnieuw op de kalender geplaatst.

De kalender van het Belgian Rally Championship is verder nog niet officieel, maar het dreigt erg druk te worden in de laatste fase van het seizoen 2021, met EBR, Condroz, Haspengouw en Spa op een zakdoek.