Home > #Hoofdnieuws > IMSA: Laurens Vanthoor kent programma in de VS

IMSA: Laurens Vanthoor kent programma in de VS

Ook na het stopzetten van het programma van Porsche in de GTLM-klasse in IMSA zal onze landgenoot Laurens Vanthoor zijn carrière in de VS voortzetten. De oudste van de racende broers Vanthoor blijft fabrieksrijder voor Porsche en de Belg zal in het seizoen 2021 met Pfaff Motorsports in de GTD-categorie uitkomen, uiteraard ook in IMSA.

Toen Porsche het einde van het GTLM-programma aankondigde, was ik teleurgesteld, want ik hou van racen in de Verenigde Staten”, vertelt de winnaar van de 24 uur van Spa dit seizoen. “Ik ben erg blij dat ik in IMSA actief blijf en dat met het Pfaff Motorsports.

Aan het stuur van de Porsche 911 GT3-R krijgt Laurens Vanthoor gedurende het hele seizoen 2021 de Canadees Zach Robichon naast zich. Pfaff Motorsports heeft ook de deelname van Lars Kern aan de IMSA Endurance Cup bevestigd. De 33-jarige Duitser zal deelnemen aan vier Noord-Amerikaanse endurance-races: 24 Hours of Daytona, 12 Hours of Sebring, 6 Hours of Watkins Glen en Petit Le Mans. Kern reed in het verleden onder meer in Belcar en VLN en werkt al geruime tijd voor Porsche.

Tijdens 24 uur van Daytona (28-31 januari 2021) zal de Australiër Matt Campbell het team van Pfaff Motorsports vervoegen.

Laurens Vanthoor zal ook in Europa in GT3 een programma krijgen en mogelijk zien we hem ook in Le Mans.