Home > #Hoofdnieuws > BMW M2 CS Cup: geslaagde testdag

BMW M2 CS Cup: geslaagde testdag

Circuit Zolder was vandaag de thuisbasis van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Dit nieuwe kampioenschap, dat de steun krijgt van de invoerders van BMW in de Benelux en van BMW Motorsport, kon alvast op behoorlijk wat interesse rekenen, op laat ons wel wezen, een zeer koude dag in december.

Foto’s: © Ivan Tarantsov

Onder meer Formula Renault Eurocup-rijder Ugo De Wilde tekende present, en de jongeman uit Zaventem had het duidelijk naar zijn zin in de BMW M2 CS, net als onder meer Tom Boonen, Sam Dejonghe, John De Wilde en Jamie Vandenbalck of Pieter Denys. Nog tal van andere rijders maakten hun opwachting om de nieuwe toerwagen van BMW aan de tand te voelen. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met de opkomst”, aldus promotor Hans Van de Ven. “We hopen dan ook op een mooi startveld volgend seizoen.

Ugo De Wilde in de BMW M2 CS

Dat seizoen start op 8 en 9 mei in Zolder, waarna het kampioenschap op 22-23 mei in Zandvoort racet, gevolgd door Spa op 9 en 10 juli en 25 en 26 september en een finale in Zandvoort op 16 en 17 oktober.

De serie kent twee klassen, met name Pro en Am, gebaseerd op de leeftijd (plus 45 jaar) en alle rijderscombinaties zijn toegestaan. Ieder weekend zijn er twee korte en één langere wedstrijd, wat goed drie uur rijtijd oplevert. De Cup, en dat is toch uniek, werkt ook met prijzengeld, tot goed 10.000 euro per weekend.