Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020: “Dit jaar is het waar dat het ons aan regelmaat ontbrak”

WRC 2020: “Dit jaar is het waar dat het ons aan regelmaat ontbrak”

Eerder deze week blikten we in cijfers en feiten terug op het seizoen van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. De snelheid was er, maar de regelmaat ontbrak en dat is ook precies de conclusie van Neuville in een interview dat hij na afloop van de wedstrijd in Monza aan de collega’s van RTBF gaf.

Het is moeilijk te zeggen of de sterkste dit jaar gewonnen heeft. Ogier verdiende de titel evenwel, vooral na de wedstrijd van dit weekend”, vertelt Neuville eerlijk aan de Waalse TV-zender. “We hebben allemaal problemen gemaakt of technische euvels gekend, kijk naar Evans die zaterdag een fout heeft gemaakt. Dat zette meteen het hele eindklassement op zijn kop. Voor ons was het een seizoen met ups en downs. Zo waren er de gemiste overwinningen in Turkije en Sardinië en dat zijn kostbare punten die we missen. Dit weekend heb ik heb echter mijn werk niet gedaan. Anderzijds behaalden we het hoofddoel, de constructeurstitel, wel en dat dankzij de samenwerking met de andere teams van Hyundai.

En hoe reageert onze landgenoot op die mensen die zeggen dat hij nooit wereldkampioen zal worden?

“Iedereen heeft zijn eigen oordeel. Ik zit al vele jaren in het WRC, ik weet dat we er elke keer 100% voor gaan. We zijn er hier omdat rallyrijden altijd een passie voor me is geweest. Ik blijf er alles aan doen om kampioen te worden. Dit jaar is het waar dat het ons aan regelmaat ontbrak, onder meer in Estland en ook dit weekend neem ik de verantwoordelijkheid op me. Rallyrijden blijft een extreme sport, maar ondanks alles geniet ik achter het stuur. Het team is blij met onze prestatie, dat is het belangrijkste.”