Home > Circuit > De autosport dit… en volgend weekend

De autosport dit… en volgend weekend

Het autosportseizoen 2020 loopt nu echt op zijn laatste benen. In die mate zelfs dat deze rubriek aan zijn laatste editie toe is, maar niet getreurd, we zijn er al snel in januari weer terug!

Dit weekend eindigt in Abu Dhabi het F1-seizoen, waar het vooral uitkijken is naar de strijd om de ereplaatsen. Wie wordt er vicewereldkampioen en welk team mag mee met Mercedes en Red Bull op het eindpodium? Verder heeft wereldkampioen Lewis Hamilton eerst nog een coronatest voor de boeg alvorens het zeker is dat hij kan en mag starten.

In Zuid-Afrika staat de finale van de Intercontinental GT Challenge op het programma, met maar liefst drie Belgen die een gooi naar de titel doen. Noteren we dat naast de drie titelkandidaten (Laurens Vanthoor, Maxime Soulet en Frederic Vervisch) ook Dries Vanthoor en Charles Weerts aanwezig zijn, uiteraard met WRT Audi.

En dan is er Tom Colsoul, die kan nog een internationale titel behalen.

19 en 20 december   

Volgend weekend (19-20 december) nemen we meteen mee, met de laatste race van de Super Formula in Fuji. Naoki Yamamoto en Ryo Hirakawa zijn er de voornaamste titelkandidaten, maar ook Tomoki Nojiri en Nick Cassidy komen nog in aanmerking voor de titel. Tot dusver zagen we in Japan overigens zes verschillende winnaars in evenveel races.

Last but not least… start tijdens het weekend van 19 en 20 december ook een competitie. In Andorra gaat de Trophee Andros immers van start, met namen als Sébastien Loeb, Olivier Panis, Nicolas Prost en de kersverse wereldkampioen toerisme Yann Ehrlacher.

Na dat weekend is het wachten op de start van de Dakar 2021 op 3 januari alvorens we weer competitie krijgen! Tot dan!