Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Evans out, Ogier op weg naar 7de titel

WRC Monza: Evans out, Ogier op weg naar 7de titel

De Rally Monza is misschien wel de hardste wedstrijd in het WK rally van de afgelopen jaren. De eerste proef van de namiddag, Selvino, werd stilgelegd na de crashes van Gus Greensmith (Ford) en Ole Christian Veiby (Hyundai), maar het belangrijkste incident was zonder meer de crash van Elfyn Evans in zijn Toyota in de KP van Gerosa. De Welshman ging van de baan en is uit de wedstrijd verdwenen. Dit betekent dat als Sébastien Ogier derde wordt, hij de nieuwe wereldkampioen is.

Nadat KP10 geannuleerd werd, moesten de deelnemers meteen naar KP11 en daar lag veel meer sneeuw dan deze ochtend. De combinatie van smeltwater en nieuwe sneeuw maakte de wegen in de finale van de proef zo goed als onberijdbaar. Ogier bewees eens te meer zijn klasse met een snelste tijd in Gerosa en uiteraard een stevige leiding. De Fransman heeft nu 20 seconden bonus op Dani Sordo en 22 op Ott Tänak, beide in een Hyundai. Echter hiermee is de Koreaanse constructeur wel wereldkampioen bij de ‘merken’. Esapekka Lappi (Ford) is vierde op 38 seconden.

Noteren we van Belgische zijde de opgave van Maxime Potty en problemen voor Renaud Jamoul.

Ondertussen heeft de sneeuw de 22 kilometer lange Costa Valle Imagna onberijdbaar gemaakt. Er rest vandaag enkel nog de slotproef op het circuit van Monza, goed voor 10 kilometer tegen de chrono.