Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Sordo leidt, Evans op titelkoers

WRC Monza: Sordo leidt, Evans op titelkoers

Het werd een bewogen eerste dag op de omloop van Monza, waar de finale van het WRC 2020 van start is gegaan. Thierry Neuville zijn we dus kwijt en Elfyn Evans lijkt voorlopig perfect in staat om aan de druk van Sébastien Ogier te weerstaan. De leiding van de wedstrijd die is in handen van Dani Sordo in de kleuren van Hyundai.

Foto: © WRC

Dani Sordo, Esapekka Lappi, Elfyn Evans, Sébastien Ogier en weer Sordo zetten vandaag de snelste tijden neer en ze waren het allemaal over één ding eens: dit was een zeer moeilijke eerste dag, waar geen ruimte voor een fout was, maar waar fouten oh zo makkelijk konden gemaakt worden. Die fouten kwamen er ook, voor zowat iedereen, maar slechts één topper moest de handdoek in de ring werpen, inderdaad: Thierry Neuville. Teemu Suninen (Ford) gaf ook op, maar bij de Fin was het de krachtbron van de Fiesta die de geest gaf. Bij Thierry Neuville was het de derde fout in vier proeven die de Belgische WK-kansen een ultieme dreun gaf. Neuville heeft nu goed anderhalve maand om zich van de mentale uppercut te herstellen en zich voor te bereiden op de Monte Carlo en wie weet een nieuwe kans op een wereldtitel.

Vooraan pakte Sordo in extremis de eerste plaats, met één seconde bonus op Lappi, die als enige op regenbanden reed in de laatste KP, daar waar de andere toppers voor sneeuwbanden kozen. Achter de top 2 volgt Sébastien Ogier op 12 seconden en Elfyn Evans en Ott Tänak op respectievelijk 17,1 en 17,7 seconden. Met deze tussenstand gaan de wereldtitels naar Elfyn Evans en Hyundai, dat gelukkig nog twee ijzers in het vuur heeft.

Morgen staan er zeven proeven op het menu, met zes in de besneeuwde bergen ten noorden van Monza en een laatste proef ’s avonds op het circuit.