Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton niet blij met werk Pirelli

F1: Hamilton niet blij met werk Pirelli

Het zit er in de F1 bovenarms op tussen de rijders en Pirelli. Het Italiaanse bandenmerk liet in Bahrein, tijdens de vrije trainingen op vrijdag, het nieuwe rubber voor 2021 testen en dat bleek een catastrofe. Onder meer zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton toonde zich erg kritisch.

Foto: © Mercedes F1

Ik heb heel veel respect voor wat Pirelli ieder race weekend doet”, opende de Brit nog op een louterende toon in de persconferentie, “maar na twee jaar met een band komen die drie kilo zwaarder is en een seconde per ronde trager, dat is in een wereld die voor iedere fractie van een seconde vecht, vreemd. Voor de fans zal het geen verschil uitmaken, maar wel voor de merken, teams en partners die vooruit willen. Een stap terug zetten na twee jaar ontwikkeling, dat is erg ontluisterend. Ik heb dus geen zin om die nieuwe banden te gebruiken, ik wil op de oude blijven.

Hamilton was op vrijdag tweemaal de snelste in de vrije trainingen. Vandaag staat de derde vrije sessie op het menu, samen met de kwalificaties.