Home > #Hoofdnieuws > Super GT: wordt Bertrand Baguette de eerste Belgische kampioen?

Super GT: wordt Bertrand Baguette de eerste Belgische kampioen?

Dit weekend eindigt op de omloop van Fuji, in Japan, het 2020 AUTOBACS Super GT kampioenschap. Het Super GT is in onze contreien niet zo bekend, maar de Japanse evenknie van de DTM in Europa is erg hoogstaand. Dit weekend krijgen we misschien een Belgische kampioen met Bertrand Baguette, maar er zijn heel wat kapers op de kust.

Zes teams maken nog kans om de GT500-kroon te behalen en dat in een finalerace waar bovendien alle strafgewichten van de laatste wedstrijden wegvallen. De strijd in Fuji, over 300 kilometer, wordt dus erg stevig. Koudai Tsukakoshi en onze landgenoot Bertrand Baguette voeren in hun #17 KEIHIN Honda NSX-GT het kampioenschap aan, maar de verschillen zijn te klein om te beginnen rekenen. Zo staat Ryo Hirakawa (TOM’S GR Supra) ex-aequo aan de leiding en volgen zowel Tsugio Matsuda-Ronnie Quintarelli (Motul Autech Nissan GT-R) als Naoki Yamamoto-Tadasuke Makino (NSX-GT) op twee punten van de leiders. Tomoki Nojiri-Nirei Fukuzumi (NSX-GT) kijken tegen een achterstand van drie punten aan. De zesde kanshebber in de strijd, het duo Kazuya Oshima-Sho Tsuboi, moet al op een wonder rekenen om kampioen te worden.

Bertrand Baguette en Koudai Tsukakoshi wonnen dit seizoen al tweemaal en dat is een voordeel in geval van een ex-aequo. Indien Baguette kampioen zou worden, vervoegt hij een illuster rijtje Europeanen zoals André Lotterer (twee titels), Benoit Treluyer, Lïc Duval, Ronnie Quitarelli (vier titels), Heikki Kovalainen, Jenson Button of Nick Cassidy. De 34-jarige Luikenaar Baguette heeft onder meer een titel in de World Series, maar ook in de LMP2-klasse van het FIA WEC op zijn palmares staan.