Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend start al op vrijdag, met niet alleen de vrije trainingen van de F1 en de F2, maar ook de eerste dag van de FIA ERC finale op de Canarische eilanden.

Het finale drieluik van de F1 2020 wordt dit weekend in Bahrein afgetrapt. Drie weekends achter elkaar racen de F1-rijders, met dit weekend een klassieke wedstrijd op de GP-omloop van Bahrein, gevolgd door een avondrace, komend weekend, op de razendsnelle ‘buitenpiste’ van Bahrein en over twee weken is het dan tijd voor de finale van dit vreemde seizoen 2020 in Abu Dhabi.

Wat staat er nog op het spel? Valtteri Bottas en Max verstappen maken nog uit wie vicekampioen wordt achter recordrijder Lewis Hamilton en achter dat trio vecht een handvol rijders om de titel van ‘best of the rest’. In Bahrein valt dit en volgend weekend ook de beslissing over wie kampioen 2020 in de F2 wordt.

Op de Canarische eilanden rijden de deelnemers vrijdag en zaterdag de finale van het FIA ERC, en daarbij zijn de Belgische ogen uiteraard op Grégoire Munster gericht. Waarom? Dat leest u hier:

In Fuji kan Bertrand Baguette tot slot geschiedenis schrijven:

Van 28 november tot en met 1 december zijn de Formula E-teams in Valencia voor de testen in de aanloop naar het nieuwe seizoen.