Home > #Hoofdnieuws > Fiesta Cup Belgium: Herremans over zijn titel

Fiesta Cup Belgium: Herremans over zijn titel

Hij is nog relatief nieuw in de autosport, maar in zijn derde volledige seizoen behaalde deze Leuvenaar al zijn tweede nationale titel: Kenny Herremans. Hij deed dat zowel dit seizoen als in 2018 in de Ford Fiesta Sprint Cup.

“Het was een zeer vreemd seizoen en een vreemde titel”, vertelt Kenny Herremans op anderhalve week van wat het slotweekend van de competitie met de Ford Fiesta had moeten worden. “We zijn zoals iedereen laat begonnen, met een zevental wedstrijden verspreid over drie weekends, maar het slotweekend is door de cijfers van de tweede golf dus afgelast. Eerst was dat in het Nederlandse Assen voorzien, dan weer in Zolder en dan toch in Assen, maar corona heeft er dus anders over beslist. Het was uiteraard een verrassing om ergens in de loop van de werkweek plots kampioen te worden en mijn sporthart heeft het liever anders, maar goed, het is een tweede titel en ik denk niet dat we die gestolen hebben.

Overstap vroeg tijd

Begin dit seizoen maakte Herremans de overstap naar het raceteam van de Ford Garage Feyaerts in Haacht en “die overstap vroeg wat tijd om aan te passen, zeker omdat er weinig kon getest worden. De resultaten werden echter beter en beter en we vonden elkaar. Ik heb een andere rijstijl dan vader en zoon Longin die daar voorheen reden en dat was dus wat zoeken. Het heeft echter wel tot resultaat geleid en ik ben heel gelukkig met deze tweede titel in de merkencompetitie van Ford. Iedereen die van autosport houdt, weet dat een merkencompetitie een heel eerlijke vorm van racen is, want iedereen heeft dezelfde wapens. Dat maakt ook dat niemand er echt bovenuit steekt of dat één rijder het gros van de wedstrijden zal winnen. Bovendien is deze klasse de meest democratische in de Benelux en dat biedt  mogelijkheden voor heel wat jonge rijders.

Wat Herremans volgend seizoen gaat doen is nog niet duidelijk, “maar de huidige toestand maakt het niet eenvoudiger om sponsors te vinden, terwijl ik misschien wel een stap hogerop wil. Ik heb nu wel even de tijd om te kijken wat we gaan doen, een beslissing die doorgaans in de loop van de winter valt.

Herremans haalde het voor de revelatie Tomas De Backer en Dylan Derdaele, beide in de kleuren van Belgium Racing.