Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F4 – GP Macao – F3R

In een notendop: F4 – GP Macao – F3R

  • F4 ACI – Met een zege en een dubbele tweede plaats op Imola greep de Siciliaan Gabriele Mini de titel in de Italiaanse Formule 4. De andere zeges in het weekend waren voor zijn Zweedse Prema teamgenoot Dino Beganovic, en voor de Amerikaan Jak Crawford (Van Amersfoort Racing). Francesco Pizzi (Van Amersfoort) kende een minder weekend, met enkele negende plaatsen als resultaat, maar de Italiaan eindigt toch op de plaats van vicekampioen. (foto Mini: ©premapowerteam)

  • F4 FFSA – Op Paul Ricard zette de Japanner Ayumu Iwasa een dubbele pole voor de Franse Formule 4, maar zag eerst de zeges nog naar Isaack Hadjar en Loris Cabirou gaan voordat hij in stijl, met een zege, kon eindigen in de laatste race van het seizoen op zondag. Isawa, een beschermeling uit de Honda filière, haalt zo de Franse titel na een seizoen met acht zeges en veertien podia.

  • GP Macao – De Grote Prijs op het stratencircuit van Macao werd omwille van de coronaproblemen dit jaar verreden als een proef voor het Chinese Formule 4 kampioenschap. Daarin worden Mygale chassis gebruikt met een Geely motor, dat is een uit een Toyota blok afgeleide 1500cc die wordt ontwikkeld door de Chinese “Zhejiang Geely Holding Group”. De zege in de race ging naar Macao thuisrijder Charles Leong (Smart Life), voor Andy Chang (Chengdu) uit Hong Kong en de Chinees Sicheng Li (Leo Geeke).

  • F3 Regional Europe – Een unieke zege voor de Guatemalteek Ian Rodriguez (DR Formula) en twee zeges voor Fin Patrik Pasma (KIC). Dat zagen we op Imola in de Europese F3. De beste zaak van het weekend was voor Arthur Leclerc (Prema), met twee podia. Door een minder weekend van Gianluca Petecof (Prema) komt Leclerc met 335 punten nu wel heel kort aansluiten op kampioenschapsleider Petecof (337 punten). Ook de derde Premarijder, Rasmussen, kan met 303 punten nog aanspraak maken op de titel in de afsluitende wedstrijden op Vallelunga (5-6 december), waar nog maximaal 75 punten te verdienen zijn.