Home > Circuit > In een notendop: Spa Italia- GP Macau – F3R Imola

In een notendop: Spa Italia- GP Macau – F3R Imola

  • SpaItalia 2021 op zondag 13 juni – DG Sport prikte voor het populaire SpaItalia als datum zondag 13 juni. De niet te missen afspraak voor alle fans van Italiaanse auto’s en motoren pakt opnieuw uit met circuitsessies, diverse parades, statische exposities, elegantiewedstrijden en animatie alom. Het traditionele hoofdthema wordt weldra bekend gemaakt.

  • Macau GP met Rob Huff – Er is dit weekend ook de 67ste GP van Macau. Geen WTCR en Formule 3 deze keer, wegens Corona uiteraard. Het evenement krijgt daardoor wel een zeer lokaal tintje en we zien er Formule 4, GT’s en toerwagens in actie in races voor de Chinese en Aziatische kampioenschappen. Eén uitzondering: in de Macau Guia Race voor toerwagens zien we de Brit Rob Huff op een MG 6 XPOWER TCR. Hij reisde vroeger af en ging twee weken in quarantaine. Hij doet een gooi naar zijn 10de overwinning in de straten van de voormalige Portugese kolonie!

  • F3 Regional en Guatemala – Het kampioenschap, dit weekend te gast op Imola, is een onderonsje van de Prema rijders. Gianluca Petecof (306 punten) vecht het uit met Arthur (302), jongste broer van Charles Leclerc, met Oliver Rasmussen (287) op vinkenslag. Interessant is het debuut van de 20-jarige Ian Rodriguez, een rijder uit…Guatemala, ongezien in de autosport. Bovendien verraste de Guatemalteek deze week met de besttijd in de voorafgaande testritten!