Home > Moto > Internationaal > Moto: wat met de Isle of Man TT in 2021?

Moto: wat met de Isle of Man TT in 2021?

Geen Isle of Man TT in 2020. Dat wisten we al een tijdje. Alle andere races op het eiland werden trouwens ook afgelast, dus geen Southern 100, geen Manx Grand Prix, geen historic races… Maar wat zijn de kansen voor 2021?

foto: rv/pixabay

Misschien wat vroeg om hier al over te beginnen, maar een artikel op het onafhankelijke “Isle of Man Today” legde de vinger op de wonde. Geen Isle of Man TT in 2020. Maar stopte de wereld met draaien? Verging de aarde? Neen. “We kregen eens een paar weken rust“, zo luidde de conclusie. En dus…

…en dus is er de vraag hoe het verder moet in 2021. Want het is maar afwachten of einde mei-begin juni, de weken van de TT, de vaccinatie al in een zodanig stadium zal zijn dat een TT2021 zal kunnen gehouden worden! Er is niet enkel het verlies van inkomsten over de editie 2020. Ook in de balans komen de twee à drie weken dat de belangrijkste verkeersaders van het eiland worden afgesloten voor de races. Een doorn in het oog van sommigen, en voor de autoriteiten op zijn minst een publiek ongemak. En steeds opnieuw wordt de jaarlijkse dodentol naar voren geschoven. Een gegeven dat in de huidige wereld stilaan onaanvaardbaar wordt.

Voor de fans van de meeting wordt het dus afwachten of dit unieke evenement deze crisis zal overleven. Een onderbreking van twee jaren is ongezien in de TT, op uitzondering dan van de oorlogsjaren. En ook dan werd er achteraf opnieuw opgestart. Of zien we een herboren TT, misschien in een andere versie, op een ingekort parcours of in een andere format?