Home > #Hoofdnieuws > IMSA Sebring: zege voor Mazda, Heylen doet het in GTD!

IMSA Sebring: zege voor Mazda, Heylen doet het in GTD!

Jonathan Bomarito, Harry Tincknell en Ryan Hunter-Reay hebben in hun Mazda RT24-P de 12 uur van Sebring gewonnen, de afsluiter van het uithoudingsseizoen in de VS. In GTLM behaalde Porsche de dubbel in de allerlaatste race van het merk in de VS en Laurens Vanthoor wist daarbij de tweede plaats te bemachtigen. Jan Heylen deed nog beter, want hij won in GTD, ook met Porsche.

Foto’s: © IMSA en Porsche

Jonathan Bomarito, Harry Tincknell en Ryan Hunter-Reay danken hun zege wel aan een lekke band van hun teamgenoten Oliver Jarvis, Tristan Nunez en Olivier Pla, die op minder dan een half uur van het einde lek reden. De zege bleef echter wel in het kamp van de Japanse constructeur, de eerste voor Mazda in Sebring. Het onfortuinlijke trio Jarvis-Pla-Nunez reed nog naar de derde plaats, net achter Juan Pablo Montoya, Dane Cameron en Simon Pagenaud in hun Team Penske Acura ARX-05. Acura wint zo niet alleen de constructeurstitel, dankzij Helio Castroneves, Ricky Taylor en Alexander Rossi pakt het merk ook de titel bij de rijders. Een achtste plek volstond daarvoor. In LMP2 ging de zege naar de kampioenen van PR1 Mathiasen Motorsports, Patrick Kelly, Simon Trummer en Scott Huffaker.

Jonathan Bomarito, Harry Tincknell en Ryan Hunter-Reay

Belgisch feestje in GT

Ook in GTLM viel de beslissing slechts heel laat, want Bruno Spengler, Connor De Phillippi en Colton Herta leken in hun BMW M8 zegezeker. Een late aanrijding met een Mercedes uit GTD wierp de overwinning echter in de schoot van Porsche, dat meteen de dubbel behaalde. Nick Tandy, Fred Makowiecki en Earl Bamber wonnen, voor Earl Bamber, Laurens Vanthoor en Neel Jani. Laurens Vanthoor kende een moeilijke eerste helft van het seizoen, maar won in Laguna Seca en wordt dus nu tweede in Sebring, nadat hij ook nog eens de 24 uur van Spa op zijn naam schreef. Jan Heylen zegevierde voor het eerst dit seizoen, maar Sebring is wel eentje die kan tellen, ook in GTD. De Gelenaar deed dat in de Wright Motorsports Porsche 911 GT3-R, samen met Ryan Hardwick en Patrick Long.

Laurens Vanthoor in Sebring op weg naar de tweede plaats