Home > #Hoofdnieuws > GT World Paul Ricard: Ferrari domineert kwalificatie

GT World Paul Ricard: Ferrari domineert kwalificatie

In Paul Ricard heeft Ferrari de kwalificaties van de laatste manche van de GT World Challenge Europe beheerst. Het SMP-trio Vilander-Fuoco-Sirotkin start morgen op het middaguur voor de merkgenoten van AF Corse, met Pier Guidi-Blomqvist-Ledogar.

Foto: © SRO

Deze pole is de eerste voor Ferrari sinds Monza 2018. De beste Belgen waren eens te meer Charles Weerts en Dries Vanthoor, samen met de Duitser Chris Mies, uiteraard in een WRT Audi R8 LMS. Zij eindigden op een vierde plek en maken nog steeds kans op de titels in ‘Endurance’ en de algemene GT World Europe titel.

Op een droog maar donker wordend Paul Ricard zette Dries Vanthoor even de toon, terwijl ook Mercedes-AMG leek mee te strijden voor de polepositie. Het was echter Ferrari dat oppermachtig was, met een bonus van drie tienden van een seconde op de Mercedes-AMG GT3 van Engel-Stolz-Abril en nog 35 honderdsten op de WRT Audi. Van Belgische zijde werd Frederic Vervisch (Audi) dertiende en Maxime Soulet (Bentley) zestiende.

Louis Machiels start van zijn kant als vijfde in Pro/Am, uiteraard in een Ferrari, terwijl in deze klasse de pole voor de SKY – Tempesta Ferrari was, van onder meer Giancarlo Fisichella. In ‘Silver’ raakten onze landgenoten Adrien De Leener (Porsche) en Baptiste Moulin niet verder dan de negende en tiende plek.