Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Valencia 2, vrijdag)

In een notendop: MotoGP (Valencia 2, vrijdag)

  • MotoGP – Droog en relatief warm (17°C) was het in de eerste sessie voor de koningsklasse. Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU) zette er de beste tijd maar ook Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) en Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha) gingen al hun kansen. Quartararo (Petronas Yamaha) bleef op de achtergrond (16de tijd) en kampioenschapsleider Mir (Suzuki Ecstar) zat de training uit op een afwachtende 8ste tijd. Onder nog steeds goede weersomstandigheden zette Jack Miller met de Pramac Ducati de besttijd in de namiddag, opnieuw voor Nakagami. Bagnaia (Pramac) sloot aan als derde snelste van de vrijdag. Mir verbeterde in de namiddag maar zakte nog naar een 12de tijd in de gecombineerde tabel, zij het nog steeds achter Quartararo, 16de tijd.

  • Moto2 – De rijders in de Moto2 kregen de warmste en mooiste omstandigheden van de vrijdag. Daarvan profiteerden Jorge Navarro en Fabio Di Giannantonio om de snelheid van de MB Conveyors Speed Up te tonen met de respectievelijke besttijden in de vrije sessies van de vrijdag. In de gecombineerde tabel slaagde Luca Marini er nog in om zijn SKY Racing Team VR46 Kalex machine op een tweede tijd te krijgen, achter Navarro en voor “Diggi”.

  • Moto3 – Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) maakte onmiddellijk gebruik van een droge piste op Valencia om met 1:38.413 een nieuw baanrecord te zetten op vrijdagochtend in de eerste training. Jaume Masia (Leopard Racing Honda) nam over in de namiddag en zo gingen Arbolino en Masia, vergezeld van Sergio Garcia (E.G. 0,0 Honda) als trainingssnelsten naar de zaterdag. Barry Baltus (PruestelGP KTM) haalde een 24ste en 23ste tijd.

foto: ©motogp.com