Home > #Hoofdnieuws > GT World: Dries Vanthoor wil nog een titel

GT World: Dries Vanthoor wil nog een titel

Dit weekend vechten niet enkel Maxime Martin in het WK Uithouding en Gilles Magnus in de WTCR voor toerwagens voor een mogelijke titel, ook het duo Dries Vanthoor en Charles Weerts doet dat. Zij werden enkele weken geleden al kampioen in de GT World Europe Sprint, uiteraard met een Audi R8 LMS van het Belgische WRT, en dit weekend doen ze een gooi naar de titels in GT World Europe Endurance en het algemene klassement van wat eigenlijk het Europese GT-kampioenschap is.

Foto: © SRO

Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben helse maanden achter de rug, met zo goed als iedere week wel een wedstrijd. “Volgend weekend ben ik thuis, maar in de huidige situatie is dat wat vreemd”, lacht de jonge Limburger. “Ik ben met verhuisplannen bezig, dus misschien heb ik daar dan wat meer tijd voor. Ik heb dit seizoen nog één race na dit weekend, de finale van het WK GT in Zuid-Afrika.

Nog een titel graag

Dries Vanthoor en zijn teamgenoot Charles Weerts hebben dus nog een optie op twee titels: “De algemene titel is zeker nog mogelijk, de titel in uithouding zal wat moeilijker zijn, maar we gaan er dit weekend gewoon vol voor gaan. Eigenlijk moeten we uitgaan van onze eigen sterkte en proberen te winnen, wat er dan achter ons gebeurt, zien we wel. Ik ben echt gemotiveerd, want die eerste titel uit mijn carrière, een paar weken geleden, heeft iets veranderd. Een titel behalen is toch heel wat anders dan een race winnen. Het maakt ‘iets’ af. Het zorgt er ook voor dat dit seizoen op zich al geslaagd is, al blijven de mindere resultaten in de 24-uursraces van Spa en de Nürburgring wel hangen. Vooral Spa, waar het voor mij niet lijkt te lukken, is een beetje frustrerend.” Dries’ oudere broer, Laurens, won daar dit jaar al voor de tweede maal.

Naast onze Europese resultaten, mogen we ook tevreden terugblikken op onze wedstrijden in het Duitse GT-kampioenschap. Ik denk dat de bilan nu al positief is, maar nog een succes mag er altijd bij voor mij.”

De slotwedstrijd van de GT World Europe vindt zondag in Paul Ricard plaats.