Home > #Hoofdnieuws > 24H Series Mugello: pole voor Mercedes

24H Series Mugello: pole voor Mercedes

In Mugello staan amper 17 auto’s aan de start van de laatste race van het seizoen van de Nederlandse promotor Creventic, een seizoen dat moeilijk verliep met uiteraard veel verschuivingen en kleine startvelden. Voor de laatste race van het seizoen start de CP Racing Mercedes van Putman-Espenlaub-Lewis op pole.

In een weekend waar zowel de GT World Europe, IMSA als FIA WEC hun respectieve finales rijden, is het niet evident om als ‘kleinere’ promotor ook nog eens een 12-uursrace op poten te zetten. Creventic doet het dit weekend toch, in Mugello, in een nochtans zwaar geteisterd Italië.

Sportief zien we vijf GT3-wagens, naast een mix van nog eens twaalf wagens in vier klassen. Van Belgische zijde is er AC Motorsport met in de Audi onder meer Mathieu Detry. Speedlover stuurt een Porsche in de Cup-klasse naar Mugello, waar onder meer Jurgen Van Hover zijn ding in doet. Het team is de enige deelnemer in de klasse. Tot slot zijn er Nico Verdonck en Rodrigue Gillion in de Prosport Racing Aston Martin GT4. Zij vertrekken deze avond als laatste voor het eerste deel van de 12-uursrace.