Home > #Hoofdnieuws > DTM 2020: de derde van René Rast

DTM 2020: de derde van René Rast

René Rast is de DTM-kampioen van 2020. De Audi-rijder won de seizoensfinale op Hockenheim met zijn Audi RS 5 DTM en schreef opnieuw DTM-geschiedenis: geen enkele rijder is er ooit in geslaagd om de titel drie keer in vier jaar tijd te winnen.

Foto: © Audi Sport

Het is te mooi om waar te zijn“, vertelde Rast nadat hij in de laatste race meer dan tien seconden voorsprong had op zijn titelrivaal Nico Müller. “We hebben meer bereikt dan ik ooit had durven dromen. Met 24 overwinningen ben ik nu de meest succesvolle Audi DTM-rijder. We hebben onze derde titel gewonnen, geen makkelijke titel overigens. In de eerste seizoenshelft waren we onvoldoende bij de les. Toch behaalden we podiumplaatsen en scoorden we genoeg punten om dicht bij Robin (Frijns) en Nico (Müller) te blijven. In Zolder hebben we het vuur aangestoken, vier races op rij gewonnen en kwamen we zo, voor het slotweekend aan de leiding in de puntenstand. Met een sterke prestatie in de kwalificatie en in de race hebben we vandaag de titel gewonnen. De auto was gewoonweg fantastisch. Ik had geen enkel probleem. Dank aan mijn crew, de monteurs, Team Rosberg en natuurlijk Audi Sport voor de geweldige auto. Ik ben meer dan tevreden!

In 2017 pakte René Rast de kampioenstitel in zijn eerste DTM-seizoen tijdens de finale in Hockenheim. In 2018 werd de rijder van Audi Sport Team Rosberg runner-up, slechts vier punten achter Gary Paffett in de Mercedes-Benz, na een unieke comeback met zes opeenvolgende overwinningen. In 2019 won Rast de de titel in het eerste jaar van het Klasse 1-tijdperk met de nieuwe viercilinder-turbomotoren en hij won de titel al op de Nürburgring nog voor het slotweekend.

In het laatste DTM-seizoen op fabrieksniveau won Audi 16 van de 18 races. 17 keer startte een Audi RS 5 DTM vanaf polepositie en bovendien waren er 16 snelste raceronden.

Vanaf 2021 wordt de DTM verreden met GT3’s. Bij Audi wordt de raceserie dan met de Audi R8 LMS onderdeel van het raceprogramma voor de klantenteams.