Home > #Hoofdnieuws > ERC Hongarije: Mikkelsen zegezeker, Munster knap tweede

ERC Hongarije: Mikkelsen zegezeker, Munster knap tweede

In Hongarije zijn we halverwege de slotdag van de vierde manche van het European Rally Championship. Vooraan lijkt Andreas Mikkelsen naar zijn eerste zege in het EK rally te rijden, terwijl Grégoire Munster ondanks een lekke band nu tweede is. Munster heeft in zijn Hyundai meer dan anderhalve minuut achterstand op de Noorse WRC-rijder.

Foto’s: © FIA ERC – DPPI

Het voornaamste wapenfeit van de ochtend was zonder meer de opgave van de Ier Craig Breen in zijn Hyundai. Technische problemen met zijn i20 deden hem in de derde poef van de ochtend vroegtijdig stoppen. Hierdoor schuift Munster dus naar een onverhoopte tweede plaats op, achter Andreas Mikkelsen. Mikkelsen behaalde in het verleden drie zeges in WRC en vier in IRC.

Munster heeft bovendien een stevige marge van 27,5 seconden op de Hongaar Norbert Herczig in een VW Polo GTi R5. Achter de thuisrijder volgen Nicolas Mayr-Melnhof (Ford Fiesta R5) en Efrén Llarena (Citroën C3 R5). We tellen zo vijf verschillende merken in de top 5. Oliver Solberg (Skoda Fabia R5) reed de scratch in KP12 en is na eerdere problemen weer zesde. De strijd om de derde podiumplaats is nog open. Solberg telt na KP13 19,8 seconden achterstand op Herczig.

PJM Cracco is ondertussen 18de in zijn Skoda en Amaury Molle met zijn oudere Peugeot 208 zevende in de klasse RC4 tussen heel wat nieuwere wagens. De rally van Hongarije telt nog drie proeven en eindigt rond 15u30 deze namiddag.