Home > #Hoofdnieuws > ERC Hongarije: Mikkelsen wint, Munster zeer sterk tweede

ERC Hongarije: Mikkelsen wint, Munster zeer sterk tweede

In Hongarije heeft Andreas Mikkelsen in een Skoda Fabia Evo de vierde manche van het European Rally Championship gewonnen. De Noor haalde het voor onze jonge landgenoot Grégoire Munster in zijn BMA Hyundai i20 R5. Munster pakt niet alleen zijn eerste Europese podium ooit, hij komt ook zeer dicht bij de leider in het EK, de Rus Alexey Lukyanuk en dat met nog twee wedstrijden te gaan.

Foto’s: FIA ERC – DPPI

Dat Mikkelsen zou winnen, was gisteren al stilaan duidelijk. De drievoudige WRC-winnaar heeft bakken ervaring en controleerde de wedstrijd, zeker na de opgave van die andere WRC-rijder, Craig Breen. Voor Mikkelsen is het de eerste zege in het EK Rally, na drie zeges in WRC en vier in het IRC.

Achter hen leverden Grégoire Munster en Louis Louka een schitterende prestatie, met een heel regelmatige en foutloze wedstrijd. “We moesten niet bovenaan elke KP staan, maar het eindresultaat telt. We hebben een fantastisch weekend achter de rug en we zijn dan ook zeer gelukkig. Gisteren hebben we gepusht, vandaag geconsolideerd”, aldus de Belg. Munster was al derde in het ERC en schuift nu dichter richting de leidersplaats omdat Alexey Lukyanuk geen kans op een goed resultaat meer maakte na een tijdstraf wegens te vroeg inchecken.

De Spanjaard Efrén Llarena werd met zijn Citroën C3 R5 derde, voor Oliver Solberg (Skoda) en Niki Mayr-Melnhof in een Ford Fiesta. In de laatste proef van de wedstrijd reed de lokale held, Norbert Herczig (VW Polo GTi) lek en hij zakte van drie naar zes.

PJM Cracco eindigde verdienstelijk 18de, Amaury Molle reed de wedstrijd uit met een achtste plaats in RC4.

Eind november volgt de rally van de Canarische eilanden en midden december mogelijk de wedstrijd in Spa als afsluiter van het European Rally Championship.