Home > Circuit > BGDC-2PK: geen meeting in Zolder

BGDC-2PK: geen meeting in Zolder

2CV Racing Teams heeft laten weten dat de meeting in Zolder, voorzien op 21 en 22 november niet zal plaatsvinden. Uiteraard was dat al langer duidelijk gezien het ministerieel besluit dat in heel het land amateursporten boven 12 jaar niet meer toelaat en dat tot midden december.

Het was een vreemd gegeven dat heel Belgiƫ, met inbegrip van de autosport, begreep dat er voorlopig geen activiteiten meer zouden zijn, noch op rallywegen, noch op circuit, maar dat de 2PK-competities en de BGDC in een andere realiteit leefden.

Patrick Van Billoen (BGDC) liet zelfs weten dat de eenvoudige toepassing van het Ministerieel besluit desinformatie was en dat zijn competitie dankzij een protocol van de federatie boven het MB stond. Zij die echt van mechanische sporten houden, gaan gewoon door, was een andere van zijn uitspraken.

Hoe dan ook, nadat grote organisatoren zoals DG Sport, Belcar en Superstage terecht aangaven dat er dit moment andere prioriteiten in de samenleving zijn, kwamen de 2CV Racing Teams en de BGDC ook tot dat besluit. Straf…