Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2020: Nicolas Saelens tweemaal kampioen op rij

Belcar 2020: Nicolas Saelens tweemaal kampioen op rij

Door het wegvallen van de 12 uur van Zolder, de race die de 24 uur van Zolder zou vervangen, is het duo Dylan Derdaele en Nicolas Saelens meteen zeker van een tweede opeenvolgende titel in het Belcar Endurance Championship. Het duo wint met de Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo niet alleen de klasse Belcar 3, maar ook de algemene titel, tegen de de snellere prototypes. Waar Derdaele goed tien jaar ervaring heeft, is Nicolas Saelens een relatieve nieuwkomer in de autosport en toch heeft hij nu al een mooi palmares.

Nicolas Saelens is de neef van David Saelens, een Vlaming die het goed 20 jaar geleden bijna tot in de F1 schopte. Enkele jaren geleden beet het autosportvirus ook Nicolas, in het dagelijkse leven CEO van een groot bedrijf. In 2019 pakte hij zijn eerste titel, ook in het Belcar kampioenschap en hij doet dat dus nu opnieuw.

Het was een spannend jaar, want in maart had ik eigenlijk beslist om dit jaar niet te gaan racen.”, blikt de West-Vlaming terug op een vreemd seizoen. “Je blijft toch op zoek naar de adrenaline om de balans tussen werk en ontspanning te behouden. Omdat de maatregelen het plots terug toelieten, heb ik het racen toch weer opgepikt. Deze competitie geeft mij dermate voldoening, je leert er de limieten opzoeken van hoe ver je kan gaan om ergens een succes van te maken, net zoals een goede ondernemer moet doen. Uiteraard hadden we niet verwacht om dit jaar terug te winnen, maar het is een mooie bekroning van ons harde werk. Bedankt aan het team van Belgium Racing, vrienden, familie en mijn sponsors om dit waar te maken. Dit voelt uiteraard fantastisch aan. In feite is dit nog maar mijn derde raceseizoen en ik heb al behoorlijk wat bekers bij elkaar gereden.

Of Nicolas Saelens volgend seizoen op zoek gaat naar een hattrick, is nog niet geweten: “Wat 2021 zal brengen is nog een vraagteken, dat zullen we de komende maanden bekijken.

De laatste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship zou dit weekend normaal gezien moeten verreden worden, maar door de maatregelen van de overheid in de strijd tegen corona, verdween de race begin deze week van de kalender.