Home > #Hoofdnieuws > WRX: Spa geannuleerd

WRX: Spa geannuleerd

De negende manche van het FIA Wereldkampioenschap rallycross is geannuleerd. Die wedstrijd zou plaatsvinden op het circuit van Spa Francorchamps en dat tijdens het weekend van 21 en 22 november.

De huidige cijfers rond Covid-19 en de richtlijnen die momenteel in ons land gelden laten niet toe de wedstrijd te kunnen organiseren en daaruit volgde dan de moeilijke beslissing om te annuleren.

Oorspronkelijk, toen er van Corona amper of geen sprake was, stond de wedstrijd gepland in mei en toen de FIA en IMG, de promotor, met een herwerkte kalender kwamen werd de wedstrijd gepland voor het weekend van 3 en 4 oktober. Even later werd dan besloten om de wedstrijd te houden in november in de hoop alsnog publiek toe te laten, maar de steeds hogere cijfers rond Covid-19 staken daar een stokje voor.

Enzo Ide en de anderen zullen dus nog een jaartje moeten wachten alvorens opnieuw rallycross te mogen rijden op het circuit van Spa Francorchamps.

Nu rest er enkel nog de manche op de Nurburgring in Duitsland. Al is het zeer onwaarschijnlijk dat die wedstrijd zal worden verreden.

Spa onthult overigens reeds een datum voor 2021, en dat is het weekend van 22 en 23 mei.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring