Home > #Hoofdnieuws > F1 Imola: Bottas vertrekt morgen vanop pole in Imola voor Hamilton en Verstappen

F1 Imola: Bottas vertrekt morgen vanop pole in Imola voor Hamilton en Verstappen

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Deze middag vond de kwalificatie van de Emilia Romagna GP plaats, op het legendarische Imola circuit. Valtteri Bottas zorgde voor een perfect rondje en de vijftiende pole uit zijn carrière. De Fin was amper een tiende sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen deed wat hij kon, maar moet tevreden zijn met een derde plek met een beresterke Pierre Gasly naast hem op de startgrid.

Q1: geen verrassingen

In het eerste deel van de kwalificatie zagen we geen verrassingen. De contractverlenging van Giovinazzi en Räikkönen eerder deze week hebben hen geen vleugels gegeven. De Italiaan start morgen vanop de laatste plek, zijn Finse teamgenoot doet iets beter met de achttiende plaats. Tussen de Alfa Romeo’s staat Nicolas Latifi. Beide Haas-rijders hebben ook net niet Q2 gehaald, Grosjean was wel sneller dan Magnussen en start morgen als zestiende net voor zijn teamgenoot. Voor Albon en Bottas was het wel even spannend. Beide rijders zagen hun snelle rondje van de tabellen verdwijnen vanwege overschreden track limits en moesten opnieuw gaan voor een snelle tijd.

Q2: Racing Point out

In het tweede deel van de kwalificatie was er toch een kleine verrassing. Zowel Lance Stroll als Sergio Perez konden zich niet plaatsen voor Q3. De Canadees zag zijn laatste snelle rondje verdwijnen en moet morgen starten op de vijftiende plaats. Sergio Perez deed beter, maar raakte niet verder dan de elfde plek. Sebastian Vettel haalde voor de achtste keer op een rij Q3 niet en moet tevreden zijn met een povere veertiende plaats. George Russell daarentegen heeft een fantastische kwalificatie achter de rug. De Brit van Williams snelde naar de dertiende tijd. Esteban Ocon zien we ook niet meer terug in Q3. Het middenveld ligt heel dicht bij elkaar en de Fransman kon zijn Renault niet bij de beste tien zetten. Hij moet het doen met de twaalfde plek.

Q3: Mercedes opnieuw op eenzame hoogte

Na de oefensessie deze ochtend was er hoop dat Verstappen de Mercedes-rijders zou kunnen bedreigen, maar niets bleek minder waar. Valtteri Bottas was met zijn ultiem rondje 0,1 seconden sneller dan Lewis Hamilton. Opnieuw een een-tweetje voor Mercedes. Max Verstappen vertrekt zoals verwacht vanop de derde plek, maar volgde al op 0,5 seconden van de ‘silver arrows’. Pierre Gasly evenaart zijn record in kwalificatie en start morgen naast Max Verstappen op de tweede rij. De Fransman rijdt het hele seizoen al op een hoog niveau. Daniel Ricciardo zal ook tevreden zijn met zijn kwalificatie. Hij kon met zijn Renault naar de vijfde plek rijden en bleef zo Alex Albon en Charles Leclerc voor. Daniil Kvyat was amper 0,2 seconden trager dan Gasly, maar start als achtste. Bij McLaren zal er teleurstelling heersen Norris en Sainz eindigden als negende en tiende.

Uitslag kwalificatie:

Foto ©: Formula 1
You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock