Home > Electric > FE: d’Ambrosio teammanager bij Venturi

FE: d’Ambrosio teammanager bij Venturi

Onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio hangt op 34-jarige leeftijd zijn helm aan de haak. Maar hij verdwijnt niet helemaal want hij zal naast Susie Wolff als teammanager optreden bij ROKIT Venturi.

Jérôme d’Ambrosio wordt dus adjunct-teammanager bij Venturi in de Formule E in 2021. Het team zet Edoardo Mortara en Norman Nato in, en wordt geleid door Susie Wolff.

In zijn lange carrière, die begon met een titel in de Belgische Formule Renault in 2003 waren de titel in de internationale Formula Master in 2007 en het vice-kampioenschap in de Aziatische GP2 in 2009 zijn belangrijkste verwezenlijkingen. Na zijn passage in de F1 bij Marussia en Lotus F1 reed hij nog een verdienstelijke staat van dienst bij elkaar in de elektrische Formula E, met 69 starts en dus aan het vertrek van iedere Formula E race die tot dusver werd verreden.

“De tijd was rijp”

Na 26 jaar racen stapt hij nu naar de andere kant van de vangrail.
Mijn ervaring als rijder heeft me over de voorbije 26 jaar zeker gemaakt tot de persoon die ik vandaag ben“, vertelt d’Ambrosio. “De beslissing om te stoppen met racen maakte ik al in Berlijn. Maar ik ben nog altijd heel competitief en ik wilde die passie ten goede benutten. Met Susie sprak ik over het eventueel opnemen van een rol in het management. Ik had het gevoel dat de tijd rijp was. Het is een nieuwe uitdaging maar ik weet dat ik het zal leren van de beste. Een laatste dankwoord gaat naar mijn familie, mijn vrienden en mijn fans, die doorheen mijn carrière altijd een enorme steun zijn geweest voor mij en dat nog zullen zijn in dit volgende avontuur. Hun onvoorwaardelijke geloof in mij betekende heel veel.