Home > #Hoofdnieuws > F1: Alfa Romeo verder met Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi

F1: Alfa Romeo verder met Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi

Alfa Romeo verwelkomt de verlenging van de contracten van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi in de Formule 1 met het Alfa Romeo Racing ORLEN team voor 2021.

Antonio Giovinazzi, de eerste Italiaanse piloot die in de afgelopen acht jaar op een continue manier achter het stuur van een Formule 1-auto kon plaatsnemen, heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Alfa Romeo Racing ORLEN team. Zijn vooruitgang en prestaties tijdens zijn eerste twee seizoenen zijn zowel opmerkelijk als consistent, waarbij de laatste kwaliteit een fundamentele factor is om in de Formule 1 te slagen. Tijdens het huidige seizoen heeft Antonio veel goede prestaties geleverd, waardoor hij zich heeft gevestigd als één van de beste beginnende piloten, met de winst van verschillende posities die hij tijdens elke race heeft veroverd. 

Het team heeft de Italiaanse topper altijd met grote vastberadenheid gesteund. Voor Alfa Romeo is het een missie om getuige te zijn van zijn constante opmars en tegelijkertijd te streven naar steeds grotere en betere resultaten, maar hij is vooral een bron van grote trots.

De band tussen Italiaanse piloten en Alfa Romeo is immers de oorsprong van de autosportlegende sinds de autofabrikant in 1950 de eerste editie van de hoogste klasse won met Nino Farina in een Alfa Romeo Gran Premio Type 158 “Alfetta”.

Antonio Giovinazzi: “Alfa Romeo Racing ORLEN is de afgelopen twee seizoenen mijn thuis geweest in de Formule 1 en ik ben blij dat deze relatie nog een jaar kan voortduren. Het team heeft veel vertrouwen in mij gesteld en ik heb mijn best gedaan om dit vertrouwen terug te geven met hard werk en inzet: we hebben een aantal goede resultaten geboekt en ik heb het gevoel dat we mijn deel hebben gedaan om het team vooruitgang te laten boeken, maar de weg die voor ons ligt is nog lang en er is nog veel meer dat we samen willen bereiken. Er zal veel continuïteit zijn tussen dit seizoen en het volgende, dus alles waar we tussen nu en het einde van het jaar aan werken, telt al voor het volgende seizoen, en we zijn klaar om alles te geven wat we hebben”.

Kimi Räikkönen: Alfa Romeo Racing ORLEN is meer dan een team voor mij, het is als een tweede familie. Veel van de gezichten die om me heen waren toen ik mijn Formule 1-debuut maakte in 2001 zijn nog steeds hier en de unieke sfeer van dit team is wat me die extra motivatie geeft om door te gaan in wat volgend jaar mijn 19e seizoen in de sport zal zijn. Ik zou hier niet zijn als ik niet geloofde in het project van het team en in wat we samen kunnen bereiken. Dit is een team dat hard werken boven woorden waardeert en dit past goed bij mijn stijl: Ik kijk uit naar volgend jaar en hoop dat ik met het team een paar stappen vooruit kan zetten naar de voorkant van het middenveld”.

Frédéric Vasseur, Team Principal Alfa Romeo Racing ORLEN en CEO Sauber Motorsport AG: “Ik ben erg blij dat het team nog een seizoen met Kimi en Antonio kan blijven werken. Kimi is een piloot die geen introductie nodig heeft: zijn talent is sinds 2001 voor iedereen duidelijk en ik zie nog steeds de passie en motivatie in hem elke keer als ik hem aan het werk zie. Hij kan er op vertrouwen dat hij 100% van wat de auto kan produceren levert en hij is een echte leider voor de mensen die om hem heen werken. Antonio heeft de campagne van vorig jaar sterk afgesloten en hij heeft de draad weer opgepakt waar hij gebleven was en is zich gedurende het hele jaar 2020 blijven verbeteren. Van het circuit tot de engineering briefings heeft Antonio een cruciale rol gespeeld voor ons team en hij heeft een nieuw contract voor 2021 grondig verdiend. Zijn werkethiek, zijn inzet voor het team en zijn aanstekelijk enthousiasme zijn een grote troef voor Alfa Romeo Racing ORLEN”.