Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F2 – F3 – Euroformula

In een notendop: F2 – F3 – Euroformula

  • Euroformula – Omwille van de slecht evoluerende Corona cijfers in Europa besliste GT Sport om het 2020 seizoen van de Euroformula vroeger te beëindigen. De slotmanche op Jarama, voorzien van 6 tot 8 november, wordt geannuleerd. De races die op die datum gepland werden, worden wel gehouden, maar dan in het weekend op Barcelona (29 oktober- 1 november). Dat wordt meteen de afsluiter voor de series van de promotor, zijnde GT Sport, GT Open, GT Cup en dus ook de Euroformula. Er worden vier kwalificatie sessies en vier races gehouden zodat de voorziene 18 races op de kalender gereden worden.

  • FIA F2 – Sean Gelael maakt zijn terugkeer in de serie. De Indonesiër, die uitkomt voor DAMS, bleef afwezig na een blessure aan de ruggenwervels, opgelopen tijdens de hoofdrace in Barcelona. Op Sakhir zal Gelael terug plaats nemen in zijn Dallara-Mecachrome bolide.

  • FIA F3 – In de testritten die deze week op Jerez worden gehouden zullen een aantal jonge beloftes de piste mogen kiezen. Zo rijdt Arthur Leclerc (puntenleider in de F3 Regional) voor Prema. De Monegask zal er het gezelschap krijgen van de Noor Dennis Hauger (Red Bull Junior rijder) en van Caio Collet en Oliver Rasmussen, die de derde Prema wagen zullen delen. Collet verkast dan nog een dagje naar ART waar hij de wagen zal delen met de jonge Tsjech Roman Stanek. In de andere ART wagens zijn er twee dagen voorzien voor Frederik Vesti, en ook twee dagen voor Olly Caldwell. Bij MP Motorsport rijdt dan weer de Italiaanse revelatie Francesco Pizzi, die tweede staat in het Italiaanse F4 kampioenschap en er de kleuren verdedigt van Van Amersfoort Racing.

foto: ©premapowerteam/media