Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Ferrari-Porsche vooraan, nog drie Belgen in strijd voor de zege

Spa 24: Ferrari-Porsche vooraan, nog drie Belgen in strijd voor de zege

De deels natte nacht bracht vooralsnog geen raad in deze herfsteditie van de 24 uur van Spa. Vooraan hebben we nog steeds een tiental wagens in dezelfde ronde, met vooraan een duel tussen Ferrari en Porsche.

Foto’s: © SRO

Wat de favorieten betreft verloren we vannacht de #88 AKKA ASP Mercedes van Marciello-Fraga-Broguslasskiy (afgebroken wiel), terwijl de #47 KCMG Porsche van Lietz-Christensen-Estre ook alle kansen op de zege verspeelde met een technisch probleem aan de voorophanging.

Calado-Nielsen-Pier Guidi leiden in hun #51 AF Corse Ferrari 488 GT3, maar de verschillen zijn erg klein. Onder de spoiler van de Ferrari vinden we de #12 GPX Racing Porsche van Campbell-Pilet-Jaminet, voor de #98 ROWE Porsche van Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Nick Tandy. Ook de #66 Audi van onder meer Frederic Vervisch en de #3 Bentley van Maxime Soulet zijn nog niet uitgeschakeld voor de zege.

In Pro/Am leidt de Tempesta Racing Ferrari van Giancarlo Fisichella, voor de Aston van Maxime Martin. Louis Machiels is zijn AF Corse Ferrari 488 GT3 vierde, de Boutsen Ginion BMW (Benjamin Lessennes) is zesde.

In Silver voert Mercedes nog steeds het klassement aan, met Baptiste Moulin als vijfde in zijn Lamborghini. In AM is er nog één wagen over, de Bentley van Stéphane Lémeret. De Brusselaar is bij aankomst dus zeker van de zege in de klasse.

Opgepast vanwege het winteruur eindigt de race om 15u00!