Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: voorlopig goed nieuws

WRC Ieper: voorlopig goed nieuws

De nieuwe maatregelen van de federale en regionale regeringen hebben heel wat onzekerheid bij de rallyfans veroorzaakt, zeker aangaande de WRC-proef in Ieper en Spa. Autosportwereld.be ging te rade bij de West-Vlaamse gouverneur en de heer Carl Decaluwe had – zelfs op een zaterdagnamiddag – voorlopig geruststellend nieuws.

Op onze vraag wat de situatie nu is, antwoordde de gouverneur: “Op basis van de huidige wetgeving, is het mogelijk om de rally te organiseren. Echter het zou zonder publiek zijn.” Uiteraard is dat een antwoord rekening houdende met de gezondheidssituatie van vandaag, een situatie die de komende weken nog erg kan veranderen, zowel in goede als minder goede zin. Decaluwe weet dat uiteraard ook en voegt er dan ook voorzichtigheidshalve aan toe: “De vraag is wat is de wetgeving volgende de weken zal zijn en hoe de situatie van het virus evolueert. Geen mens die het weet.

Wij kruisen alvast de vingers en houden hout vast. Dus nogmaals, respecteer de voorwaarden van de regering en zorg er samen voor dat de rallysport kan behouden blijven.