Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: “Dit is een gevaarlijke situatie”, aldus Laurens Vanthoor

Spa 24: “Dit is een gevaarlijke situatie”, aldus Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor liet zich op Twitter vol onbegrip uit over het gebrek aan respect voor de tracklimits in Francorchamps. De meervoudige GT-kampioen wilde zijn visie ook uit de doeken doen voor Autosportwereld.be.

Foto: © SRO

Ik vind dat het niets meer autosport te maken heeft zoals ik dat ken“, vertelt Vanthoor. “Wij zijn professionele sporters, we hebben een voorbeeldfunctie en dan zie je zulke zaken. Ik heb er geen ander woord voor dan ‘belachelijk”. Uiteraard hebben jullie mij het ook zien doen, maar je hebt geen andere keuze dan mee te gaan in wat er gebeurt op de piste, als je nog een kans op succes wil behouden. Echter, ik kan er mij totaal niet in vinden en dat om verschillende redenen. Je verandert het circuit eigenlijk en dus is de veiligheid ook niet meer gegarandeerd. Waar zijn de uitloopzones plots naartoe? Er waren al enkele ‘warme’ momenten, waaronder één voor mijn broer en ik hoop dat er niets gebeurt. Bovendien bevestigde Claude Surmont (verantwoordelijk voor de BoP binnen SRO) mij dat door de ‘natuur’ van de omloop te veranderen, ook de BoP niet meer geheel klopt. De BoP is de basis van deze competitie. Ik weet niet waarom er niet ingegrepen wordt, maar ik betreur deze gang van zaken enorm.

De Superpole was voor onze landgenoot geen meevaller. “Ik heb er zeer slecht van geslapen en we hebben vooral geen idee waarom we geen grip hebben. Het is niet dat de auto slecht is, of dat wij plots niet meer kunnen rijden, neen we weten het gewoon niet. Ik hoop echt dat we tegen straks een oplossing hebben…

Laurens Vanthoor start om 15u30 met de Rowe Porsche 911 GT3-R met startnummer #98. Hij deelt de wagen met Nick Tandy en Earl Bamber.