Home > #Hoofdnieuws > Circuit: finales Fiesta, Mazda, Porsche naar Zolder?

Circuit: finales Fiesta, Mazda, Porsche naar Zolder?

VRM Racing Events, de promotor van de Ford Fiesta Sprint Cups, de Supercar Challenge en de Mazda MX-5 Cup, heeft laten weten dat er twee opties voor het einde van het seizoen zijn. Eén is het weekend van de 12 uur van Zolder, het ander is een verplaatsing naar Assen op 4, 5 en 6 december.

Een eerste optie is dat de Supercar Challenge op donderdag 5 november twee races afwerkt afwisselend met de trainingen en de kwalificaties van de 12uur van Zolder. Op zondag 8 november, de dag na de 12 uur van Zolder zou het dan aan de Ford Fiesta Sprint Cups en de Mazda MX-5 Cup zijn, samen met de Porsche Carrera Cup Benelux.

Finaleraces Assen 4-5-6 december 

Indien er in ons land geen toelating zou zijn dan heeft VRM Racing Events alsnog een alternatief: “Mocht de finale door aanvullende maatregelen niet gehouden kunnen worden op Zolder dan is de laatste optie dit seizoen de finale te houden op circuit Assen. We hebben het circuit gereserveerd voor drie dagen afhankelijk welke andere raceklassen zich willen en kunnen aansluiten.  Het is mogelijk dat we dan de finales afwerken op twee dagen.

Uiteraard hangt dit alles af van de goedkeuringen van de overheden en de evolutie van de coronacijfers.