Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Dries Vanthoor voorlopig op één, vier Belgen in Superpole

Spa 24: Dries Vanthoor voorlopig op één, vier Belgen in Superpole

Voorlopig is de polepositie voor de 24 uur van Spa in Belgische handen. Na de gecombineerde eerste kwalificatie leidt de #31 WRT Audi van Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Chris Mies de debatten, maar uiteraard is er morgen om 18u20 nog de superpole met de top 20 van vanavond. Het belooft overigens droog te blijven. De poleposities in Silver, Pro/Am en Am kennen we wel al.

Foto: © SRO

De eerste fase van de kwalificaties, waarin om de 20 plaatsen in de superpole wordt gestreden, verliep in natte omstandigheden en uiteraard in het donker. Bij de 20 gelukkigen vinden we ook vier Belgen en achter de top 20 kennen we dus de startorde van de plaatsen 21 tot en met 56.

Vooraan vinden we dus de #31 WRT Audi van Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Chris Mies, voor de GPX Porsche 991 GT3-R van Campbell-Pilet-Jaminet en de #66 Attempto Racing Audi van Vervisch-Drudi-Niederhauser. Mercedes pakt voorlopig de plaatsen vier en vijf, daar waar Charles Weerts (Audi) en Laurens Vanthoor (Porsche) met een achtste en negende gemiddelde chrono morgen ook een gooi naar de polepositie mogen doen. Enkel Maxime Soulet (Bentley) zal er niet bij zijn, met een 26ste tijd.

Strijd in de klassen

Opvallend slechts één auto uit de klasse Silver haalde de top 20, met de #89 AKKA Mercedes van Fontana-Legeret-Hites, meteen dus goed voor de polepositie in de klasse. In Silver werd Baptiste Moulin (Lamborghini) negende en Adrien de Leener (Porsche) elfde.

In Pro/Am gaat de eerste startplaats naar de #35 Herberth Motorsport Porsche, met de #188Aston van Maxime Martin als vijfde, de #52 Ferrari van Louis Machiels als zevende en de Boutsen Ginion BMW als laatste in de klasse.

In Am was de Raton Racing Lamborghini van Lenz-Petit-Constantini-Ayrton Mauron het snelst. Landgenoot Stéphane Lémert (CMR Bentley) vertrekt zaterdag als tweede in zijn klasse, voor de #918 Herberth Motorsport Porsche en de #26 Sainteloc Racing Audi van onder andere Pierre Yves Paque en Gregory Paisse.

Noteren we tenslotte nog dat de #9 K-Pax Racing Bentley van Soucek-Baptista-Parente zaterdag als laatste vertrekt, wegens een vroegtijdige motorwissel vandaag.

Resultaat: https://www.total24hours.com/watch-live#live-timing