Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Laurens Vanthoor staat scherp

Spa 24: Laurens Vanthoor staat scherp

Heel veel zien we Laurens Vanthoor niet meer in België, want de Limburgse GT-rijder vertoeft nu al vier seizoenen in de VS, waar hij in 2019 de IMSA-titel met Porsche behaalde. 2020 lijkt wat een tegenvallend jaar te worden – voor wie niet? – en toch start de Porsche-rijder met brandende ambitie in de 24 Uur van Spa.

Ik geloof in onze kansen”, aldus Vanthoor, die start in een Porsche 911 GT3-R van Rowe Racing, samen met Nick Tandy en Earl Bamber.“Rowe heeft al zeer goede resultaten behaald in Spa en won recent de 24 Uur van de Nürburgring en vlak daarna ook de 8 Hours of Indianapolis. Ik ken het team niet zo heel erg goed, maar de integratie lijkt vlot te verlopen en ik heb alle vertrouwen in een sterke race. Ik denk dat je ons bij de kanshebbers op de zege mag rekenen, maar zo zijn er natuurlijk nog een heel aantal, dat is typisch voor de wedstrijd in de Ardennen.

Is de afwezigheid van regen een nadeel voor de Porsche?

“Vroeger was de Porsche een superwapen in de regen, maar dat voordeel is toch stilaan weggeëbd. De 911 is een prima wagen, maar de concurrentie is echt op dezelfde hoogte gekomen. Ik hou ook van de regen, maar een droge race, zeker zo laat op het jaar, met duisternis, is minder complex voor iedereen. Ik hoop op een open wedstrijd, waarin wij uiteraard de hoofdrol kunnen spelen.”

Je hebt geen makkelijk seizoen achter de rug en de voorgaande twee races in de VS waren niet echt aangenaam.

“Klopt, in Charlotte was ik niet in mijn element, ik voelde het niet. Ik heb mijn eerste fouten gemaakt in vier seizoenen bij Porsche in de VS, maar uiteraard mag dat niet gebeuren, al is het tegelijkertijd onvermijdelijk dat je fouten maakt, dat overkomt iedereen. Uiteraard neem je dat even mee en je moet reflecteren. Waarom is dat gebeurd en wat kan ik er aan doen? In Road America, was het een heel ander gegeven, dat was in het heetst van de strijd, een incident tussen een snellere en een tragere deelnemer. Op twee ronden van het einde doe je alles voor de overwinning, wel zoiets maakt dan deel van de risico’s uit, al zie ik liever dat zoiets niet gebeurt en dat ik win. Ik heb nu enkele dagen met mijn gezin achter de rug en vertrek met een fris hoofd voor de race. De fans moeten zich echt geen zorgen maken.”