Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Ian Gepts over zijn zeges

Belcar Zolder: Ian Gepts over zijn zeges

Afgelopen weekend behaalde Ian Gepts zijn eerste grote zeges uit zijn autosportcarrière. De snelle man uit Sint-Pieters-Leeuw zette op Circuit Zolder zowel de wedstrijd van zaterdag als zondag van het Belcar Endurance Championship op zijn palmares. Gepts werkt het seizoen af in een Norma M20FC van het Zwitserse T2 Racing.

Ian Gepts draait al even mee in de nationale autosport, maar het succes van afgelopen weekend, dat was nieuw voor de Brabander. “Ik rij regelmatig een wedstrijd, vocht al eens voor de titel in mijn klasse, maar neen, inderdaad deze zeges zijn de eerste op dit niveau. Ik ben wel dagdagelijks met auto’s bezig, want ik werk als instructeur voor Audi in Duitsland en dus zijn een stuur en een gaspedaal geen onbekenden voor me”, lacht Gepts. “Ik zette dit seizoen de stap naar het Belcar Endurance kampioenschap en koos voor een open prototype van het Zwitserse T2 Racing, vanwege de professionele aanpak van het team. Deze open racewagens, concreet de Norma M20FC, zijn vandaag de auto’s die je moet hebben als je wil winnen en dat bewezen wij afgelopen races. De zeges komen misschien enigszins verrassend, maar voor het weekend had ik toch gehoopt op een podium algemeen. In de eerste race over 105 minuten hebben we dan wat geluk gehad omdat de concurrentie wat steken liet vallen, maar op zondag hebben we oververdiend gewonnen, met een strijd om de eerste plaats in het laatste deel van de race. Ik ben voorbijgegaan aan Jeffrey Van Hooydonk, toch geen kleine naam, en op de zege was dus niets af te dingen. Ik ben mijn teamgenoot Pieder en het hele team van T2 Racing erg dankbaar voor de perfecte wagen en al even perfecte strategie. Ik geniet hier echt geweldig van!

Geen 12 uur…

De finale van het Belcar Endurance Championship vindt op 7 november op Circuit Zolder plaats, al zal Gepts daar niet aan de start verschijnen. “Die race was niet voorzien in het budget en dus racen we niet, we kijken nu al volledig naar 2021, een seizoen waarin we voluit voor de titel willen gaan”, aldus Gepts. “Ik heb ambitie, maar ik denk dat het gezien het waarmee ik werk, zeker een gezonde ambitie is.”