Home > #Hoofdnieuws > IMSA Petit Le Mans: Cadillac wint na tumultueuze eindfase

IMSA Petit Le Mans: Cadillac wint na tumultueuze eindfase

Petit Le Mans 2020 werd een zeer onvoorspelbare race, met diverse race-incidenten, waarin de zege uiteindelijk naar Wayne Taylor Racing ging met de Nederlander Renger van der Zande en zijn teamgenoten Ryan Briscoe en Scott Dixon. Het trio, aan het stuur van een Cadillac DPi, profiteerde van een late aanrijding tussen de leiders Pipo Derani en Ricky Taylor om de zege naar zich toe te halen.

Foto: © IMSA

Ricky Taylor, Helio Castroneves en Alexander Rossi werden in hun Acura nog als tweede geklasseerd en de derde plaats was voor de andere Penske Acura van Dane Cameron, Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud. In LMP2 was er ook een Nederlander aan het feest, met de zege van Job van Uitert, samen met Mikkel Jensen en John Farano in de Tower Motorsport by Starworks Oreca 07 Gibson.

Crash Vanthoor

Voor Laurens Vanthoor gaat het ondertussen van kwaad naar erger dit seizoen, want een week na zijn crash in Charlotte, eindigde ook Petit Le Mans niet zoals verhoopt. Vanthoor was in de eindfase derde op korte afstand van de leiders in LMGT, maar ging van de baan na een incident met een tragere Lexus. Porsche pakte wel zijn eerste zege van het seizoen met Fred Makowiecki, Nick Tandy en Matt Campbell. Cooper MacNeil, Alessandro Balzan en Jeff Westphal wonnen in GTD met en Ferrari 488 GT3, terwijl Jan Heylen in zijn Porsche vierde werd in de klasse.