Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: Rast, nieuwe koning van Zolder!

DTM Zolder: Rast, nieuwe koning van Zolder!

René Rast is de nieuwe Koning van Zolder. De Duitser won een bewogen tweede wedstrijd op Circuit Zolder, zijn vierde op een rij. De tweevoudige kampioen leidt met nog één meeting te gaan met 19 punten voorsprong op de Zwitser Nico Müller, terwijl Robin Frijns vandaag zijn laatste titelkansen in de zandbak zag eindigen. Het verhaal van de dag is echter de derde plaats van Robert Kubica, de eerste uit zijn DTM-carrière.

De start was bewogen in twee bedrijven. Eerst verremde Jonathan Aberdein zich aan de Villeneuve chicane en de BMW-rijder eindigde in de Audi van Robin Frijns. Voor de Nederlander betekende dat meteen het einde van zijn titeldromen. 41 punten bedraagt nu het verschil tussen Frijns en leider Rast. Na de safetycar zorgden Treluyer, Auer en Eng voor het spektakel, waarbij Auer al brandend tot stilstand kwam.

Na de herneming dook leider Ferdinand Habsburg meteen de pitlane in voor nieuw rubber en verloor de leiding aan Rast. Bovendien kreeg jonge Oostenrijker van WRT Audi op het einde van de race ‘rubber’problemen en een tweede podium zat er voor het Belgische team dus niet meer in .

Vooraan controleerde Rast, voor Müller en de verrassende Kubica. Glock en Green maakten de top 5 volledig. Afspraak voor de finale op 7 en 8 november in Hockenheim, meteen het afscheid ook van het DTM in deze gedaante.