Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Belgium Racing kan beslissende stap naar titel zetten

Belcar Zolder: Belgium Racing kan beslissende stap naar titel zetten

Komend weekend is Circuit Zolder opnieuw gastheer voor het DTM-kampioenschap, maar ook voor twee wedstrijden van 120 minuten van het Belcar Endurance Championship. Als de concurrentie Belgium Racing van een tweede opeenvolgende titel wil houden, dan moet ze dit weekend beginnen knagen aan de achterstand op het duo Derdaele-Saelens in de Lamborghini Super Trofeo, anders zou het racende kalf wel eens kunnen verdronken zijn.

Hoe meer prototypes hoe beter voor Patric Derdaele en zijn troepen. De Limburgse ondernemer houdt niet heel erg van de CN-prototypes, maar als de concurrentie groot is tussen de open wagens, dan is de kans op succes voor Belgium Racing nog groter. Immers in Belcar 3, de klasse van Belgium Racing is er geen concurrentie, daar waar de klasse Belcar 1 stevig bezet is.

De Italiaanse stier met startnummer #99 telt nu al 19 punten meer dan de eerste Norma, de bolide van Krafft Racing van Corten-Longin-Longin (Belcar 1), terwijl de eerste Porsche, de Speedlover 911 (Belcar 2) van John De Wilde al op 20 punten volgt. Door het vreemde puntensysteem van Belcar, dat hoegenaamd geen rekening houdt met het aantal wagens in een klasse, prijkt de Simtag Racing BMW 325i (Belcar 6) op de vierde plaats, want die auto racet nu eenmaal altijd alleen en pakt dus sowieso 28 punten per race, op een maximum van 37… De Küpper Racing BMW M3 sluit de top 5 af en is de eerste wagen in Belcar 5.

De twee wedstrijden zijn voorzien voor zaterdag en zondag, telkens tussen 16u00 en 18u00.